Recept


Chokladbottnar till tårta.

  3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2,5 dl strösocker
1tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
50 gr smör
1,5 dl filmjölk
1 dl nybryggt starkt kaffe
1 stort ägg.


Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader
2. Smörj och mjöla 2 bakformar på ca 15 cm i diameter.
3. Sikta ner mjöl, kakao, socker, bakpulver och bikarbonaten i en stor skål.
4, Smält smöret och blanda det med filmjölken och kaffet.
5. Rör ner i smörblandningen och ägget i de torra ingredienserna och vispa ett par minuter till
    en slät smet.
6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter
7 Låt bottnarna svalna i ca 10 minuter innan de stjälps upp på ett galler

Receptet kommer ifrån Lomelinos tårtor.


********************************************************************************



Nötkräm

100 gr hasselnötter
1,5 dl mjölk
1 msk honung
100 gr mörk choklad
50 gr mjölkchoklad
en nypa salt


Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Rosta nötterna i ugnen på en plåti ca 12-15 minuter. Håll ett öga på de för de blir snabbt brända.
    Om de inte är skalade så lägg de på en handduk och gnugga de lite grann så skalet ramlar av.

3. Kör sedan nötterna i en mixer tills de är så finmalda som möjligt.

4. Smält chokladen i vatten bad (eller i micron). Blanda de mixade nötterna med chokladen till en
    slät kräm.

5. Koka upp mjölk, honung och salt. Låt svalna i några minuter och häll det sedan över chokladsmeten. Rör tills krämen är slät. Häll upp i en burk och förvara i kylen.

Receptet kommer ifrån Lomelinos Tårtor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar